Książka kucharska z 140 niskowęglowodanowymi, wysokotłuszczowymi przepisami opracowanymi, aby dostosować dietę ketogeniczną do indywidualnych potrzeb każdego człowieka.
Leanne Vogel w najnowszej książce uczy jak przygotować smaczne potrawy z produktów, które mamy w kuchni, wprowadzać nowe składniki i pokazuje, jak sprawić, by dieta keto działała w sposób prosty i łatwy!W książce znajdziesz m.in.:
...
Flavia gotuje, czerpiąc wzory tak z dawnej kuchni polskiej, jak i z bogatych tradycji florenckich i toskańskich. Ta książka jest szlakiem wiodącym z Warszawy do Villi Calcinaia w sercu Chianti Classico, pełnym smaków i aromatów wiernie opisanych przez Małgosię.
Tessa Capponi-Borawska
Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie?
Ta książka to opowieść o autorskiej...
Kasza jaglana - niekwestionowana królowa zdrowia. Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. To właśnie ona pomoże ci w walce o dobre samopoczucie.
UWAGA! Audiobook nie zawiera przepisów
To dzięki niej:
• Oczyścisz organizm i zwiększysz jego odporność
• Schudniesz, jedząc zdrowo
• Poradzisz sobie z alergią pokarmową
• Zwalczysz uporczywe infekcje...
Good Food to największy tytuł kulinarny w Wielkiej Brytanii. Ma też wszelkie cechy, by podbić serca kulinarne polskich czytelników.
To idealny magazyn dla osób, które czerpią przyjemność z przebywania w kuchni i przyrządzania ciekawych potraw „od zera”. Na punkcie takiej kuchni szaleją teraz Anglicy. Wszystkie przepisy są starannie sprawdzone, a gwarancją ich jakości jest rzetelność...
Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksie glikemicznym i odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych.
Daj się skusić wyśmienitym ciastom kakaowym, spróbuj...
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia - najważniejszego środka w walce o przeżycie.
Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku.
Co zjeść w lesie? Jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt,...
Połowa roku 1862. W powietrzu już wisi powstanie, do którego przygotowują się mieszkańcy Drozdowa, Kondrajca oraz innych okolicznych miejscowości. Powstańcy organizują potajemne spotkania, aby omówić plany działania i dodać sobie nawzajem otuchy w tych ciężkich dla kraju czasach. We dworze drozdowskim, pod kierownictwem postawnej kucharki Józefowej, trwa gorączkowa krzątanina, wszak trzeba żołnierzy...
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą...
„Dziennik badante, czyli Italia pod podszewką” to zapiski autorki, która odkryła piękno tego kraju dzięki wyjazdowi w prozaicznym celu - poszukiwaniu pracy. Włochy nie tylko ją zafascynowały, ale sprawiły, że stała się osobą, która uważa, że nigdy nie jest na nic za późno. Ani na naukę języka, ani na miłość czy ciekawość świata.
Czytelnik dowie się z książki wiele na temat różnych zwyczajów...
Nowoczesny poradnik dla wszystkich dbających o ładną sylwetkę i zdrową dietę: przepisy kulinarne z uwzględnieniem wartości odżywczej (białka, węglowodany, tłuszcze) oraz porady, jak stosować witaminy, składniki mineralne i suplementy diety.
W pierwszej części znajdziesz wyczerpujące informacje na temat suplementów wspomagających redukcję tkanki tłuszczowej, aminokwasów, odżywek wysokobiałkowych, odżywek...