Bezpieczeństwo zakupów zapewnia Nextranet.pl

Twój koszyk

Koszyk jest pusty.

Chłodnictwo. Technologia w piekarni - ebook

79,00 75,05 zł (zawiera 23 % VAT)
150 pktProgram lojalnościowy

  • EPUB (znak wodny)
  • MOBI (znak wodny)

red. Klaus Lösche 

polski

Wydawnictwo Naukowe PWN

978-83-01-18974-7

Opis:

Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia? Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa. Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak: - wydajność chłodzenia - działanie chłodni a straty cieplne - rodzaje urządzeń chłodniczych – odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku – mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne – dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa – produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa – analiza rentowności sklepowych stacji wypieku – zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Opinie o produkcie


Bądź pierwszą osobą, która doda opinię. Kliknij tutaj.
 
  100% gwarancji satysfakcji Możesz absolutnie bez żadnego ryzyka kupić wybrany produkt z naszej oferty. Chcemy przekonać Cię, że cyfrowe publikacje to przyszłość. Jesteśmy pewni, że ta forma publikacji przypadnie Ci do gustu, dlatego też dajemy 100% gwarancję. Dzięki temu możesz mieć pewność, że albo będziesz zadowolony z naszych produktów... albo zwrócimy Ci pieniądze.
Kup Chłodnictwo. Technologia w piekarni - ebook
Forma zakupuCena

Chłodnictwo. Technologia w piekarni - ebook

79,00 75,05 zł (zawiera 23 % VAT)
150 pktProgram lojalnościowy
    • EPUB (znak wodny)
    • MOBI (znak wodny)
Gwarancja satysfakcji

Nowości

  1. 1.Opowiadania erotyczne
  2. 2.ZOK. Moja historia
  3. 3.Irlandzka przygoda
  4. 4.Ryba piła
  5. 5.Horyzont
  6. 6.Przyjaciele. Ten o najlepszym serialu na świecie
  7. 7.Elektryczny napęd trakcyjny. Zasady działania. Sterowanie. Modelowanie
  8. 8.Filozofia aktualności
  9. 9.Katastrofy przyrodnicze
  10. 10.Literatura polskiego średniowiecza. Leksykon

Najchętniej kupowane

  1. 1.Horyzont
  2. 2.Przyjaciele. Ten o najlepszym serialu na świecie
  3. 3.Harda horda
  4. 4.WWW.AFGAN.COM.PL
  5. 5.Ukojenie
  6. 6.Amsterdam
  7. 7.WWW.1939.COM.PL
  8. 8.Szmata
  9. 9.Dżozef
  10. 10.Wielkie mocarstwa wobec Polski 1919-1945. Od Wersalu do Jałty