Bezpieczeństwo zakupów zapewnia Nextranet.pl

Kiosk partnerski

Kursy językowe
Języki obce w najlepszym wydaniu ......

główne menu

Audiobooki: promocja stała

Chemia żywności. Tom 1 - ebook

79,00 zł (zawiera 23 % VAT)
158 pktProgram lojalnościowy

  • EPUB (znak wodny)
  • MOBI (znak wodny)

red. Zdzisław Sikorski  Hanna Staroszczyk 

18.12.2017

polski

Wydawnictwo Naukowe PWN

978-83-01-19691-2

Opis:

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.

Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 1 opisano:

- zakres i rolę chemii żywności;

- budowę surowców i produktów żywnościowych;

- udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;

- występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;

- interakcje składników żywności;

- składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.  Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Opinie o produkcie


Bądź pierwszą osobą, która doda opinię. Kliknij tutaj.
 
  100% gwarancji satysfakcji Możesz absolutnie bez żadnego ryzyka kupić wybrany produkt z naszej oferty. Chcemy przekonać Cię, że cyfrowe publikacje to przyszłość. Jesteśmy pewni, że ta forma publikacji przypadnie Ci do gustu, dlatego też dajemy 100% gwarancję. Dzięki temu możesz mieć pewność, że albo będziesz zadowolony z naszych produktów... albo zwrócimy Ci pieniądze.
Kup Chemia żywności. Tom 1 - ebook
Forma zakupuCena

Chemia żywności. Tom 1 - ebook

79,00 zł (zawiera 23 % VAT)
158 pktProgram lojalnościowy
    • EPUB (znak wodny)
    • MOBI (znak wodny)

Twój koszyk

Koszyk jest pusty.
Gwarancja satysfakcji

Nowości

  1. 1.Łóżeczko, z którego wyjęłam miłość. Adopcja chorego dziecka zmieniła nasze życie
  2. 2.Ukraiński gambit
  3. 3.Wspaniałość Ambersonów
  4. 4.DwubieguNova… czyli ta, która kocha za bardzo
  5. 5.Szmata
  6. 6.Harda horda
  7. 7.HUE 1968
  8. 8.Kołysanka z Auschwitz
  9. 9.Ochrona i konserwacja zabytkowych założeń ogrodowych
  10. 10.Energetyka odnawialna w budownictwie. Magazynowanie energii

Najchętniej kupowane

  1. 1.Arystokratka i fala przestępstw na zamku Kostka
  2. 2.Kołysanka z Auschwitz
  3. 3.O ziołach i zwierzętach
  4. 4.Pacyfik i Eurazja. O wojnie.
  5. 5.Tatuażysta z Auschwitz
  6. 6.Saga Puszczy Białowieskiej
  7. 7.Szmata
  8. 8.Punkt cięcia
  9. 9.HUE 1968
  10. 10.Harda horda