Bezpieczeństwo zakupów zapewnia Nextranet.pl

Kiosk partnerski

Kursy językowe na mp3
Najlepsze kursy językowe na mp3 i nie tylko...

główne menu

Audiobooki: promocja stała

Chemia żywności. Tom 1 - ebook

79,00 zł (zawiera 23 % VAT)
158 pktProgram lojalnościowy

  • EPUB (znak wodny)
  • MOBI (znak wodny)

red. Zdzisław Sikorski  Hanna Staroszczyk 

18.12.2017

polski

Wydawnictwo Naukowe PWN

978-83-01-19691-2

Opis:

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.

Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 1 opisano:

- zakres i rolę chemii żywności;

- budowę surowców i produktów żywnościowych;

- udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;

- występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;

- interakcje składników żywności;

- składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.

Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem.  Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Opinie o produkcie


Bądź pierwszą osobą, która doda opinię. Kliknij tutaj.
 
  100% gwarancji satysfakcji Możesz absolutnie bez żadnego ryzyka kupić wybrany produkt z naszej oferty. Chcemy przekonać Cię, że cyfrowe publikacje to przyszłość. Jesteśmy pewni, że ta forma publikacji przypadnie Ci do gustu, dlatego też dajemy 100% gwarancję. Dzięki temu możesz mieć pewność, że albo będziesz zadowolony z naszych produktów... albo zwrócimy Ci pieniądze.
Kup Chemia żywności. Tom 1 - ebook
Forma zakupuCena

Chemia żywności. Tom 1 - ebook

79,00 zł (zawiera 23 % VAT)
158 pktProgram lojalnościowy
    • EPUB (znak wodny)
    • MOBI (znak wodny)

Twój koszyk

Koszyk jest pusty.
Gwarancja satysfakcji

Nowości

  1. 1.Kwantowy świat. Książka ze wszystkimi odpowiedziami
  2. 2.Wyprawa Gniewomira
  3. 3.Porachunki
  4. 4.Kochałem Żydówkę
  5. 5.Konstytucja i melancholia
  6. 6.Kapitanowa na wielkiej żegludze
  7. 7.Przewodnik po Polsce z filozofią w tle. Tom I. Wielkopolska i Kujawy
  8. 8.Półprzewodnik po antypodach. Singapur. Malezja. Filipiny
  9. 9.A dzieci skaczą...
  10. 10.Droga do nieśmiertelności. Felietony medyczne

Najchętniej kupowane